Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gietvloer Rotterdam

Woon je in of rond Rotterdam en wil je een gietvoer laten plaatsen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Via deze pagina vind je vlot gietvloer-experts in Rotterdam en zijn deelgemeentes Hoogvliet, Delfshaven, Feijenoord, Hoek van Holland, … Je krijgt een overzicht met richtprijzen per type gietvloer en enkele tips om overzichtelijk offertes te vergelijken. Vraag je liever meteen prijzen aan voor jouw project? Maak gebruik van onze gratis offerteservice en ontvang binnen enkele dagen verschillende gepersonaliseerde prijsvoorstellen.

Ga snel naar:
Prijs gietvloer Rotterdam
Hoe offertes vergelijken?
Overzicht gietvloer-experten Rotterdam

Ontvang gratis offertes

 

 

3 TIPS bij het kiezen van een gietvloer-expert in Rotterdam

Het leggen van een gietvloer is geen sinecure. Deze arbeidsintensieve klus vereist de nodige kennis en voorbereiding. Het is dan ook belangrijk om de juiste vakman te kiezen voor het plaatsen van jouw gietvloer in Rotterdam en omgeving. Maar hoe doe je dat? We zetten 3 belangrijke tips op een rij:

 

Gietvloer in Rotterdam TIP 1: Kies een vakman met de juiste specialisatie(s)

We maken een onderscheid tussen 3 soorten gietvloeren, elk met hun eigen kenmerken, kleurengamma en afwerking:

 • Kunsthars gietvloeren: je kan kiezen voor een vloer in epoxy, polyurethaan (PU) en acrylaat.
 • Gietvloeren met steentjes: deze gietvloeren bestaan uit steentjes vermengd met hars (steentapijt, troffelvloer, marmertapijt).
 • Cement gietvloeren: je kan kiezen voor een massieve, gegoten betonvloer als je voldoende opbouwhoogte hebt. Is dat niet het geval? Ga dan eerder voor een dunne afwerkingslaag met een betonlook als betonstuc, microtopping of mortex.

Let op: kies voor een plaatser die gespecialiseerd is in het soort gietvloer die jij wil laten plaatsen. Dan ben je verzekerd van een correcte plaatsing met kwalitatieve materialen.

 

Rotterdam gietvloer TIP 2: Laat je goed informeren en adviseren

Gietvloeren zijn erg dun (zo’n 2 à 5 mm) en zelfnivellerend. Daardoor kan je ze laten aanbrengen op jouw bestaande vloer. Laat je daarbij zeker goed informeren en adviseren door een gespecialiseerde vakman.

Is jouw bestaande vloer geschikt om een gietvloer op aan te brengen of moet hij eerst nog uitgevlakt worden met egaline? Hoeveel lagen zijn er nodig om de gewenste dikte te bereiken? En wat met het onderhoud als jouw gietvloer eenmaal geplaatst is? Een vakman geeft je graag uitleg op maat van jouw situatie en wensen.

Let op: elke gietvloer-expert heeft zijn eigen ervaring en dus ook zijn eigen mening. Wil je een breed overzicht krijgen van alle mogelijkheden en werkwijzen voor jouw gietvloer? Contacteer dan minstens 2 à 3 professionele plaatsers in jouw buurt. Zo kan je niet alleen adviezen, maar ook prijzen, materialen, uitvoeringstermijnen,… vergelijken.

 

Gietvloeren Rotterdam TIP 3: Kijk niet alleen naar de prijs

De prijs van een gietvloer hangt samen met meer criteria dan enkel maar het materiaal en de arbeidsuren. Ook het type ondervloer, de totale te bekleden oppervlakte en de gewenste afwerking, spelen een rol in het finale kostenplaatje.

Toch is het belangrijk om niet enkel naar de prijs te kijken. Een gietvloer-expert met veel ervaring en goede referenties kan misschien duurder zijn, maar met zijn expertise kan je op termijn ook geld uitsparen. Je bent namelijk zeker van een correcte plaatsing volgens de regels van de kunst, en dat uitsluitend met kwalitatieve materialen.

Let op: vraag de vakmannen die je contacteert zeker naar hun eerdere realisaties. Een expert die prat gaat op de kwaliteit van zijn werk, zal je graag enkele foto’s tonen. Zo krijg je niet alleen een scherp beeld van zijn expertise, je doet ook nog eens inspiratie op voor jouw eigen gietvloer.

 

Prijs gietvloer Rotterdam

De kosten van een gietvloer zijn afhankelijk van de oppervlakte, het aantal lagen dat gegoten moet worden en natuurlijk de gewenste uitvoering. Elke extra laag impliceert een langere wachttijd. Hoe langer een vakman erover doet, hoe hoger het eindbedrag.

Op welke richtprijzen mag je ongeveer rekenen? We zetten ze op een rij in de onderstaande tabel:

Type vloerDikte
Prijs/m2,
incl BTW
Frequentste
toepassing
Vloerverwarming
mogelijk?
Buiten
mogelijk?
Polyurethaan vloer3-5 mm
€80-120
Particulier
+/-
Epoxyvloer2-3 mm
€70-110
Industrieel
+/-
Cementgeb. gietvloer4-8 mm
€75-120
Particulier
Afh. v. samenstelling
+/-
Troffelvloer5-6 mm
€60-80
Industrieel
Steentapijt6-10 mm
€30-55
Particulier
Terrazzo10-25 mm
€200-250
Particulier
Gepolierde beton8-12 cm
€40-70
Particulier
Tegelvloer1-3 cm
€70-120
Particulier
Afh. v. formaat & lijm

TIP: dit zijn natuurlijk richtprijzen. De uiteindelijke kostprijs van jouw project verschilt van vakman tot vakman. Wil je gericht prijzen, adviezen en werkwijzen vergelijken? Vraag dan gratis offertes aan bij gietvloer-experten actief in je buurt via onze offerte-pagina. Start jouw aanvraag hier.

 

Hoe offertes vergelijken?

Zit jij ook met de handen in het haar als je verschillende offertes naast elkaar legt om te vergelijken? Dat kan inderdaad verwarrend zijn. Hoe kan je verschillende offertes nu gericht vergelijken? Stel jezelf zeker de volgende vragen:

 • Wat is wel en niet inbegrepen in de prijs en wat kan eventueel nog extra aangerekend worden?
 • Is het een offerte met een totaalprijs of een uurprijs?
 • Heb je inzicht in de opbouw van de kosten?
 • Wat is de uitvoeringstermijn van de verschillende offertes?
 • Is de prijs exclusief of inclusief btw?
 • Wat is de geldigheidsduur van de offerte?
 • Zijn er onbepaalde kosten opgenomen?
 • Beschrijft de offerte absolute werkuren of kunnen die nog onderhevig zijn aan veranderingen?
 • Hoe lang heb je garantie op het geleverde werk of op de materialen?
 • Worden er voorwaarden genoemd?
 • Zijn er duidelijke afspraken gemaakt over de oplevering van de werkzaamheden?

Hoe meer duidelijkheid en uitsluitsel je hebt over de bovenstaande vragen, hoe betrouwbaarder de offerte zal zijn. Wees niet bang om de offerte gericht te bevragen tegenover de vakman.

 

Gietvloer-experten in Rotterdam vergelijken: offertedienst

In en rond Rotterdam zijn verscheidene professionals gevestigd. Je vindt vlot plaatsers in de buurt van Rotterdam Centrum, Rozenburg, Prins Alexander, Kralingen-Crooswijk, Rotterdam Noord, Overschie, Pernis, IJsselmonde, Hoogvliet, Hoek van Holland Hillegersberg-Schiebroek, Feijenoord, Delfshaven en Charlois via onze gratis offerteservice.

TIP: kies voor een professional actief in jouw buurt en vermijd zo hoge verplaatsingskosten. Via de offertedienst van Solvari kan je vrijblijvend en gratis advies inwinnen bij gietvloer-experten in jouw regio.

Gietvloer Rotterdam

 

Hoe werkt het?

1. Vul het onderstaande offerteformulier zo precies mogelijk in. Beschrijf jouw opdracht en geef de specifieke wensen en vereisten door. Vergeet zeker niet de gewenste uitvoeringsdatum mee te geven.

2. Solvari ontvangt meteen het ingevulde formulier en stuurt jouw aanvraag door naar alle gietvloerspecialisten actief in jouw buurt.

3. De bedrijven die als eerste interesse tonen in de opdracht maken een offerte voor jou op en contacteren jou indien er nog specifieke wensen zouden zijn.

4. Uiteindelijk beslis jij of jij al dan niet akkoord gaat met één van de voorstellen van de geïnteresseerde aannemers. Er is geen bindende verplichting aan deze offerteservice.

Start hier: