Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gietvloer kantoor

Een kantoorvloer moet functioneel maar óók mooi zijn. Welke vloer je kiest, heeft invloed op de uitstraling van je bedrijf en de werkervaring van je werknemers. Een gietvloer op kantoor is daarom ideaal. Dit is een naadloze, onderhoudsvriendelijke vloer die je volledig kan personaliseren. Je leest alles over de mogelijkheden, kosten en plaatsing van een gietvloer op kantoor in dit artikel!

Ga snel naar:
Mogelijkheden kantoor gietvloeren
Hoeveel kost een gietvloer voor op kantoor?
Zelf gietvloer op kantoor plaatsen of vakman?
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een gietvloer op kantoor?

Een gietvloer op basis van kunsthars is het meest geschikt voor op kantoor. Dit type vloer giet een vakman in verschillende lagen op een dragende vloer en werkt hij dan af met een glanzende of matte coating. Gietvloeren kan je makkelijk op een bestaande ondergrond laten plaatsen. Je ondergrond moet alleen droog zijn en vast liggen. Een gietvloer op kantoor heeft bovendien meerdere voordelen:

 • Makkelijk te onderhouden: vuil is makkelijk te verwijderen op een gietvloer. Bovendien is zo’n naadloze vloer ook vloeistof- en vlekbestendig.
 • Groter ogende ruimte: de uitstraling van je kantoor kan makkelijk veranderen door een gietvloer. Je kantoor oogt bijvoorbeeld ruimtelijker en moderner.
 • Geluiddempende werking: een kunsthars gietvloer is gemaakt van licht elastisch materiaal dat ook nog eens geluiddempend werkt. Hierdoor heb je geen last van luide voetstappen op de vloer.
 • Duurzaam: een gietvloer is sterk en slijtvast. Het is dus een ondergrond die veel belasting aankan en gaat daarom ook jarenlang mee.
 • Vele uitvoeringen: je kan een gietvloer in bijna elke ruimte toepassen. Daarnaast zijn er heel wat afwerkingsmogelijkheden.

Wil je graag een gietvloer op kantoor laten plaatsen? Ontvang dan gratis en vrijblijvend offertes van verschillende specialisten bij jou in de buurt. Start hier je aanvraag!

gietvloer kantoor

 

Mogelijkheden voor kantoor gietvloeren

Wil je graag een gietvloer op kantoor? Dan heb je heel wat opties om te overwegen. Er zijn namelijk verschillende soorten gietvloeren, afwerkingen en extra’s. Hieronder een uitgebreid overzicht:

 

1. Soorten

Wat betreft kunstharsvloeren kan je kiezen tussen polyurethaan (PU), epoxy of acrylaat. Epoxy is de meest bekende soort en zie je bijvoorbeeld veel in ziekenhuizen. Acrylaat is daarentegen geliefd bij bakkers, slagers en andere industriële toepassingen. Tot slot is PU het meest geschikt voor op kantoren. Het werkt geluiddempend, is goed bestand tegen krassen en zal niet zo snel scheuren.

 

2. Afwerking

Qua afwerkingen heb je ook nog veel keuzes. Je kan namelijk kiezen uit verschillende kleuren. De meest gekozen kleuren zijn wit, grijs, beige, bruin, … Maar eigenlijk is elke RAL-kleur wel mogelijk. Daarnaast kan je ook kiezen voor een betonlook. Dan mengt een vakman 2 kleuren die dichtbij elkaar liggen. Als laatste kies je mogelijk voor een matte of glanzende coating.

 

3. Extra’s

Er zijn enorm veel extra’s mogelijk als het om een gietvloer gaat. Zo kan je een antislip-laag aanbrengen, looproutes aanduiden om bezoekers wegwijs te maken op kantoor, het bedrijfslogo in de vloer laten verwerken, … Bovendien kan je gekleurde zones maken om een onderscheid te maken tussen bv. vergaderruimtes en werkruimtes.

 

4. Vloerverwarming

Een gietvloer zorgt op zich al voor een betere isolatie op kantoor. Maar het is ook een uitstekende geleider en dus een ideale basis voor vloerverwarming. Zo zorg je voor een goede en gelijkmatige verwarming. Je kantoor warmt zo sneller én energiezuiniger op.

 

 

Vergelijken loont: vraag voorstellen aan bij meerdere vakmannen!

Een gespecialiseerde vakman kan dankzij zijn ervaring advies op maat geven. Die bestudeert jouw situatie en doet op basis daarvan aanbevelingen om jou te helpen aan de beste gietvloer voor op kantoor. Vraag ook zeker meerdere offertes aan bij verschillende specialisten actief in jouw buurt. Dit is de beste garantie op een correcte prijs en plaatsing.

Wil je graag gratis en vrijblijvend voorstellen voor een gietvloer op kantoor vergelijken? Vraag hier dan meerdere offertes aan bij vakmannen actief in jouw buurt!

 

Hoeveel kost een gietvloer voor op kantoor?

Gemiddeld kost een gietvloer op kantoor zo’n € 70 – 120 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Het exacte prijskaartje hangt vooral af van het type, het aantal lagen en de oppervlakte van de ruimte. Ook is het gemakkelijker om een gietvloer in één grote ruimte aan te leggen dan in verschillende kleine kamertjes.

Type gietvloerPrijs per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
Polyurethaan€ 80 à 120
Epoxy€ 70 à 110
Acrylaat€ 75 à 120

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Benieuwd naar de kosten voor jouw kantoor? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij vakmannen via onze offerteservice.

 

gietvloeren kantoor

 

Zelf een gietvloer op kantoor plaatsen of vakman inschakelen?

Het is absoluut niet aan te raden om zelf een gietvloer op kantoor te plaatsen. Het is namelijk puur vakwerk en dus niet weggelegd voor doe-het-zelvers. Met een vakman geniet je van:

 • Advies op maat: welke uitvoeringen kies je het beste voor je gietvloer op kantoor? Welk type is het meest geschikt voor jou? Een vakman geeft je graag advies op maat.
 • Correcte plaatsing: een gietvloer leggen is geen eenvoudige klus. Een vakman beschikt over de nodige kennis en expertise om jouw gietvloer op een goede én efficiënte manier te plaatsen.
 • Kwalitatieve materialen: een professionele plaatser werkt uitsluitend met kwalitatief materiaal en gereedschap. Op die manier ben je zeker van een optimaal eindresultaat.
 • Garantie: enkel door samen te werken met een specialist krijg je garantie op de uitgevoerde werken. Plaats je je gietvloer op kantoor tóch zelf? Dan draai je zelf op voor de kosten als het mis gaat.

Op zoek naar een vakman bij jou in de buurt? Via onze offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen ontvangen van verschillende specialisten. Start je aanvraag hieronder:

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele gietvloer experten