Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Lavasteen gietvloer: voordelen & prijzen

Zoek je naar een stijlvolle, naadloze vloer die ook nog eens slijtvast is en bestand tegen krassen? Dan is een lavasteen gietvloer absoluut het overwegen waard. Lava staat er namelijk om bekend dat het erg hard en duurzaam is. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en de prijzen voor jouw woning, horecazaak of bedrijfspand? Lees dan verder!

Ga snel naar:
Voor- en nadelen
Mogelijke uitvoeringen
Lavasteen gietvloer: prijs
Plaatsing lavasteenvloer
Veelgestelde vragen [FAQ]
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Wat is een lavasteen gietvloer?

Dit nieuwe type gietvloer bestaat uit 2 belangrijke bestanddelen: kunsthars en lavagruis. Het gaat hierbij om een nieuwe generatie naadloze vloeren die steeds populairder worden. Wat betekent de toevoeging van dit harde, vulkanische gesteente voor deze gietvloer? Wat meer info over de uitstraling en functionaliteit:

 • Uitzicht: het lavagruis zorgt voor subtiele, zwarte spikkeltjes in de kunsthars gietvloer. Je ziet dus niet echt grotere lavasteentjes. Daardoor lijkt zo’n lavasteenvloer meer op een PU-gietvloer dan op een steentapijt of een troffelvloer met steentjes.
 • Functionaliteit: de toevoeging van lavagruis is qua look vrij subtiel, maar het effect qua functionaliteit is groot. De duurzaamheid, hardheid, … van lavasteen is goed te vergelijken met graniet. Daardoor is een gietvloer met lavasteen extreem slijtvast en krasbestendig. Ook op gebied van vlekbestendigheid en waterdichtheid zit je met zo’n vloer goed.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan advies aan gespecialiseerde vakbedrijven actief in je buurt. Die geven je graag meer informatie over de voordelen, uitvoeringen, … van een gietvloer met lavasteen. Ontvang nu advies op maat!

lavasteen gietvloer

 

Voor- en nadelen van een lavasteen gietvloer

In feite is een gietvloer op basis van lavasteen een verbeterde versie van de klassieke kunsthars gietvloer. Je profiteert van alle voordelen van zo’n vloerbekleding met polyurethaan, maar door de toevoeging van lavagruis is het eindresultaat nog sterker en steviger. Een overzicht van de plus- en minpunten:

 

Lavasteen gietvloer: voordelen

 • Extreem krasbestendig en slijtvast: dit is voor veel mensen de belangrijkste reden om voor zo’n gietvloer te kiezen. Heb je bv. kleine kinderen en/of huisdieren? Dan ben je zeker dat je lavasteenvloer onbeschadigd blijft.
 • Stijlvolle uitstraling: een kunsthars gietvloer ziet er op zich al heel fraai uit. Maar dankzij het vulkanische gesteente krijgt een lava gietvloer een nóg mooiere uitstraling. De zwarte spikkeltjes zijn subtiel, maar voegen veel toe qua look. Bovendien kan je kiezen uit vele verschillende kleuren.
 • 100% vloeistof- en waterdicht: naast krasbestendig is een vloer met lavasteen ook volledig vloeistof- en waterdicht. Kortom, mors je met melk, wijn, …? Dan blijven er geen vlekken achter. Een vakbedrijf werkt zo’n vloer af met 1 of 2 topcoatings voor deze dichte structuur.
 • Onderhoudsvriendelijke vloer: net als een gewone kunsthars vloer is ook zo’n soort gietvloer volledig naadloos en dus makkelijk schoon te maken. 1 stofzuigbeurt per week is al genoeg. Gebruik daarnaast alleen natuurlijke en pH-neutrale schoonmaakmiddelen zoals groene zeep.
 • Lange levensduur en kleurbehoud: lavasteen is enorm sterk en duurzaam, net als graniet. Die kracht garandeert je een vloer die erg lang meegaat. En dat zonder kleurverschillen op lange termijn. De authentieke tint van je lavasteen vloer blijft zo altijd behouden.
 • Geschikt voor vloerverwarming: net als de meeste andere gietvloeren is ook een vloer met lavagruis uitstekend geschikt voor vloerverwarming. De mix van lava en kunsthars geleidt warmte namelijk uitstekend. Staat er dus een energetische renovatie op de planning? Of gaat het om nieuwbouw? Dan is deze gietvloer een uitstekende eindvloer voor jouw vloerverwarming.

 

Lavasteen gietvloer: nadelen

 • Niet goedkoop: net als een standaard PU-gietvloer is een vloer met lavagruis behoorlijk prijzig. Dat heeft te maken met de samenstelling van deze vloerbekleding, maar ook met de vrij zware en complexe plaatsing. De grote voordelen van deze gietvloer zijn deze kosten echter meer dan waard!
 • Arbeidsintensieve plaatsing: een vloer met lavasteen is niet binnen 1 dag gelegd. De opbouw bestaat uit meerdere lagen en coatings, waardoor een vakbedrijf makkelijk 4 à 5 dagen nodig heeft voor een optimaal, krasbestendig en waterdicht eindresultaat.
 • Niet mogelijk bij elk type ondergrond: gaat het om een chape of een andere cementgebonden ondergrond? Dan kan je altijd een lavasteen gietvloer plaatsen. Gaat het om een andere ondergrond? Vraag dan eerst advies aan een gespecialiseerd vakbedrijf. Na een correcte voorbereiding is er namelijk veel mogelijk.

 

Mogelijke uitvoeringen van een lavasteenvloer

Met een lavasteen gietvloer ben je zeker van een exclusief en stijlvol design. Door het brede scala aan uitvoeringen vind je sowieso een gietvloer die bij je woning past. Een aantal opties op een rijtje:

 

 • Kleuren: een lavasteen gietvloer kis beschikbaar in verschillende kleuren. Grijs-, bruin- en taupetinten zijn het populairste, maar ook andere kleuren zijn mogelijk. Dankzij de juiste pigmenten kan een gespecialiseerde plaatser een tint creëren die perfect past bij jouw woonstijl en interieur.
 • Dikte: gaat het om een renovatie en is je opbouwhoogte beperkt? Bv. omdat je een gietvloer over je huidige vloer wil laten leggen? Met een gietvloer met lavasteen is dat geen probleem. Je kan al zo’n vloer laten leggen met een dikte vanaf 2 mm. Meestal zijn ze echter zo’n 4 à 5 mm dik.
 • Glansgraad: voor de afwerking met de topcoating(s) bepaal je zelf de glansgraad van je nieuwe vloer. Hou je van een matte afwerking? Of gaat je voorkeur uit naar een glanzende vloer? Je kiest het zelf!

Meerdere uitvoeringen vergelijken? Neem dan zeker contact op met meerdere vakbedrijven in je buurt. Zo krijg je een goed beeld van het totale aanbod en de gemiddelde prijzen. Dat is en blijft de beste garantie voor een weloverwogen keuze. Start je aanvraag hier!

 

Lavasteen gietvloer: prijs

De kosten voor een lavasteen gietvloer hangen vooral af van de oppervlakte van je vloer, maar ook van de gekozen uitvoering, de moeilijkheidsgraad van de werken, de afwerking, … Meestal beginnen de prijzen vanaf 85 euro per m² (excl. btw, incl. plaatsing).

Een totaalprijs voor jouw gietvloer met lava? Een vakbedrijf maakt vrijblijvend een offerte voor je op. Zo weet je meteen waar je aan toe bent. Om zeker te zijn van een correcte prijs is het wel aangeraden om meerdere prijsvoorstellen aan te vragen. Start nu met vergelijken!

 

gietvloer lavasteen

 

Hoe lavasteen vloer plaatsen?

Net als bij een gewone kunsthars gietvloer neemt de plaatsing van een lavasteen vloer behoorlijk wat tijd in beslag. Je mag zeker rekenen op 4 à 5 werkdagen. Dat komt door hoe arbeidsintensief en complex deze werken zijn. Ga daarom ook alleen in zee met een ervaren bedrijf dat gespecialiseerd is in het plaatsen van dit soort gietvloeren. Zo’n expert volgt deze stappen:

 

 1. Ondergrond voorbereiden

  Idealiter legt een vakspecialist een gietvloer met lavasteen op een chape of een ander type cementgebonden ondergrond. Ook andere ondergronden zijn mogelijk, maar dat vergt meer voorbereidingswerk. Sowieso brengt een vakspecialist altijd eerst een primer aan voor een goede hechting met de lavasteen gietvloer en een egalisatielaag indien nodig.

 2. Lavasteen vloer aanbrengen

  In tegenstelling tot een troffelvloer of een steentapijt gaat het hier niet om 1 dikkere laag vloermortel. De vakspecialist brengt de lavasteen gietvloer aan in verschillende lagen voor een optimaal eindresultaat.

 3. Vloer afwerken met topcoating(s)

  Ten slotte werkt het vakbedrijf je gietvloer af met een beschermende topcoating. Zo krijgt je vloer een dichte structuur en is deze ook kras-, water- en vlekbestendig. In sommige gevallen kiest een expert zelfs voor een tweede toplaag voor een extra duurzaam en hygiënisch resultaat.

Op zoek naar een gespecialiseerde plaatser? Die vind je snel, eenvoudig en bovendien helemaal kosteloos via de offerteservice van Solvari!

 

Veelgestelde vragen over gietvloeren met lavasteen

Interesse in een vloer met lavasteen voor jouw woning, kantoor of bedrijf? Of twijfel je nog tussen deze vloer en enkele andere alternatieven? Een ervaren expert op gebied van gietvloeren geeft je graag uitgebreid uitleg. Ook hieronder vind je al het antwoord op enkele veelgestelde vragen:

  • Is een lavasteen vloer glad of niet?
  Nee, door de toevoeging van het lavagruis heeft zo’n vloer een licht korrelige structuur. Het gaat dus niet om een gladde vloerbekleding. Deze textuur zorgt voor een natuurlijke antislip-werking. Daarom is een vloer met lavasteen ook geschikt in natte ruimtes zoals de badkamer, het toilet en de keuken.


 • Kan ik zo’n vloer overal in huis toepassen?
  Absoluut, deze gietvloeren met lavasteen komen in elke ruimte optimaal tot hun recht. Of het nu gaat om een gietvloer in de badkamer, woonkamer, garage, slaapkamer, … Zelfs buiten kan je zo’n vloer laten aanleggen.


 • Heb ik viltjes nodig onder m’n tafel- en stoelpoten bij deze gietvloer?
  Bij een PU-gietvloer zijn viltjes aangeraden omdat zo’n vloer krasgevoelig is. Dat is bij een lavasteen gietvloer gelukkig niet het geval. Deze vloerafwerking is zo sterk dat je geen enkele vorm van vloerbescherming nodig hebt.


 • Welke alternatieven zijn er voor een gietvloer met lavasteen?
  Je kan kiezen uit meerdere soorten gietvloeren. Gaat je voorkeur uit naar een zachtere, elastische en geluiddempende vloerbekleding? Dan kies je bv. beter voor een standaard kunsthars gietvloer (zonder toevoeging van lavagruis). Ook een cementgebonden gietvloer of betonstuc zijn goede opties als je houdt van een industriële betonlook. Gaat je voorkeur eerder uit naar een vloer met grotere steentjes? Dan vind je ongetwijfeld een steentapijt of troffelvloer mooier.

 

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele gietvloer experten