Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gietvloer slaapkamer

De ideale vloer voor een slaapkamer is comfortabel en onderhoudsvriendelijk, gecombineerd met een rustgevende uitstraling. Een gietvloer beschikt over al deze kwaliteiten. Uit welke soorten gietvloeren kan je kiezen voor jouw slaapkamer? Hoeveel kost een gietvloer in de slaapkamer ongeveer? En ben je nog op zoek naar inspiratie voor de slaapkamer gietvloer van jouw dromen? Lees dan zeker verder!

Ga snel naar:
Soorten slaapkamer gietvloeren
Prijs gietvloer slaapkamer
Gietvloer slaapkamer plaatsen
Inspiratie & voorbeelden
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een gietvloer in de slaapkamer?

Naast laminaat, vasttapijt, tegels, … kan je ook kiezen voor een gietvloer in de slaapkamer. Met zo’n naadloze, sterke en slijtvaste vloerafwerking kan je rekenen op de volgende voordelen:

 • Onderhoudsvriendelijk & hygiënisch: ook in een slaapkamer dwarrelt veel stof rond. Een gietvloer is gelukkig naadloos, waardoor vuil zich niet kan ophopen. Gewoon 1 keer per week stofzuigen of bezemen volstaat. Gietvloeren zijn ook vloeistofdicht. Ideaal bij een aangrenzende badkamer!
 • Op maat van elk interieur: je kan kiezen uit verschillende types gietvloeren, elk met hun eigen mogelijke kleuren, structuren (grover of gladder) en glansgraden. Zo vind je altijd een slaapkamer gietvloer die bij jouw interieurstijl past.
 • Geschikt voor nieuwbouw of renovatie (1 à 8 mm): een gietvloer in de slaapkamer kan bij nieuwbouw, maar leent zich ook voor een kleine vloerrenovatie vanwege de beperkte dikte. Zo volstaat een beperkte opbouwhoogte en moet je de huidige vloer vaak niet uitbreken (op voorwaarde dat die goed vast ligt).
 • Ideaal met vloerverwarming: de ochtend is des te leuker met het comfort van warme voeten. Een gietvloer in de slaapkamer voelt warm aan en kan je combineren met vloerverwarming. Gietvloeren geleiden de warmte goed en zijn ook licht elastisch (door de samenstelling met kunsthars).

gietvloer slaapkamer

 

Soorten slaapkamer gietvloeren

Er zijn verschillende soorten gietvloeren die helemaal tot hun recht komen in de slaapkamer. We zetten kort enkele mogelijkheden op een rij:

 

1. Polyurethaan gietvloer (2 à 5 mm dik)

Deze kunsthars gietvloer komt vaak voor in slaapkamers. Zo’n dunne, naadloze vloerafwerking bevat geen cement en voelt daardoor lekker zacht en comfortabel aan. Bovendien zijn PU-vloeren geluiddempend en dragen ze dus ook bij tot het akoestische comfort in je slaapkamer. Zo’n kunsthars gietvloer in de slaapkamer kan je ook verkrijgen in elke gewenste RAL-kleur, met een matte of glanzende uitstraling, …

Prijs: € 80 à 120 per m² (incl. btw en plaatsing). Ontvang offertes op maat.

 

2. Cementgebonden gietvloer (4 à 8 mm dik)

In tegenstelling tot een polyurethaan vloer bevat deze vloerafwerking wel cement, gecombineerd met toeslagstoffen en bindmiddelen. Hou je van die typische industriële betonlook, maar is een massieve betonvloer geen optie? Dan is een cementgebonden gietvloer in de slaapkamer ideaal. Bovendien is woonbeton erg duurzaam, slijtvast en krasbestendig.

Prijs: € 75 à 120 per m² (incl. btw en plaatsing). Ontvang offertes op maat.

 

3. Troffelvloer (5 à 6 mm dik)

Dit is een naadloze vloerafwerking die bestaat uit een mengsel van fijngemalen steentjes en kunsthars. Door hun sterkte en onderhoudsvriendelijkheid komen troffelvloeren vaak in horecazaken en bedrijven voor, maar ook in de slaapkamer is deze gietvloer met steentjes ideaal. Zo’n vloer is namelijk geluiddempend en slipvast, maar ook verkrijgbaar in vele uitvoeringen (op basis van de kleur en korrelgrootte van de steentjes).

Prijs: € 60 à 80 per m² (incl. btw en plaatsing). Ontvang offertes op maat.

 

4. Betonlook pleisterwerk (1 à 6 mm dik)

Naast een cementgebonden gietvloer kan je ook kiezen voor pleisterwerk met een betonlook. Ook zo’n dunne, naadloze vloerafwerking valt door de aanwezigheid van cement niet te onderscheiden van een massieve betonvloer. Je kan kiezen voor betonstuc, microtopping, mortex, … Dat zijn allemaal vormen van betonlook pleisterwerk, maar met een andere benaming naargelang de producent en de samenstelling.

Prijs: € 80 à 155 per m² (incl. btw en plaatsing). Ontvang offertes op maat.

 

Welk soort gietvloer in de slaapkamer kies ik best?

Dat hangt vooral van jouw situatie en persoonlijke wensen af. Hou je van de uitstraling van een massieve betonvloer? Dan zijn een cementgebonden gietvloer en pleisterwerk met betonlook ideaal. Wil je eerder een zachtere, geluiddempende gietvloer in de slaapkamer met een andere kleur? Dan is een polyurethaan gietvloer op jouw maat gesneden.

TIP: je vraagt best voorstellen aan bij verschillende plaatsers van gietvloeren. Zo krijg je een goed zicht op de mogelijkheden en kan je ook gericht soorten slaapkamer gietvloeren, adviezen, uitvoeringstermijnen, … vergelijken. Bovendien biedt niet elke plaatser dezelfde uitvoeringen aan. Vraag daarom gratis offertes aan bij verschillende specialisten actief in je buurt via onze offerteservice. Start je aanvraag hier.

 

Prijs gietvloer slaapkamer

Gemiddeld mag je rekenen op een prijs voor een slaapkamer gietvloer van 60 à 155 euro per m², incl. btw en plaatsing. De kosten voor een gietvloer in de slaapkamer hangen vooral af van het aantal m², het soort gietvloer, de moeilijkheidsgraad van de werken, … De richtprijzen per soort slaapkamer gietvloer op een rij:

Soort slaapkamer gietvloerPrijs per m²
(incl. btw en plaatsing)
Polyurethaan gietvloer€ 80 à 120
Cementgebonden gietvloer€ 75 à 120
Troffelvloer€ 60 à 80
Betonlook pleisterwerk€ 80 à 155

Een exacte prijs voor jouw gietvloer in de slaapkamer? Om een goed zicht te krijgen op de kosten voor jouw project vraag je best prijsvoorstellen aan bij 2 à 3 gespecialiseerde plaatsers actief in je buurt. Zo kan je bovendien niet alleen prijzen, maar ook adviezen, werkwijzen, uitvoeringstermijnen, … vergelijken. Ontvang gratis en vrijblijvend voorstellen op maat via onze offertepagina.

 

Gietvloer slaapkamer plaatsen

Een gietvloer plaatsen is een complexe, arbeidsintensieve klus die vaak tot 5 dagen kan duren. Zelf een gietvloer in de slaapkamer plaatsen is dus geen optie. Een professionele plaatser gaat als volgt te werk:

 1. Ondergrond voorbereiden

  Een gietvloer op chape plaatsen gaat het vlotst, maar ook een gietvloer over tegels, beton of natuursteen is mogelijk. Het is vooral belangrijk dat de ondergrond goed vast ligt en mooi vlak en egaal is. Een vakman maakt de ondervloer eerst stof- en vetvrij en schuurt hem eventueel licht op. Ook een primer voor een goede hechting met de gietvloer is vaak nodig.

 2. Gietvloer aanbrengen

  Een cementgebonden gietvloer en een troffelvloer brengt een vakman aan met 1 dikkere laag vloermortel. Bij kunsthars gietvloeren en betonlook pleisterwerk zijn dan weer verschillende lagen nodig voor een optimaal, stevig eindresultaat.

 3. Gietvloer afwerken

  Een polyurethaan gietvloer is al vloeistofdicht na het uitdrogen. De andere mogelijke gietvloeren hebben nog een afwerking nodig met 1 à 2 coatings van kunsthars voor die gesloten structuur. Zo zijn ze optimaal beschermd tegen vocht en vuil.

 

Wees zeker van een optimaal eindresultaat: schakel een vloerspecialist in!

Een gietvloer in de slaapkamer plaatsen is puur specialistenwerk. Met een professionele plaatser ben je zeker van een correcte, efficiënte uitvoering van de werken én advies op maat over de mogelijkheden voor jouw project. Ontvang gratis voorstellen op maat via onze offerteservice.

 

Voorbeelden van gietvloeren in de slaapkamer

Er bestaat een fraaie, stijlvolle gietvloer op maat van elke slaapkamer. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor jouw gedroomde eindresultaat? Vraag dan zeker naar de eerdere realisaties van de vloerspecialisten die je contacteert. Ook de onderstaande voorbeelden van slaapkamer gietvloeren brengen je vast op ideeën:

 

INSPIRATIE: witte gietvloer in de slaapkamer met hoge glansgraad

witte gietvloer slaapkamer

De gietvloer op de bovenstaande foto is een polyurethaan vloer. Zo’n kunsthars vloerafwerking kan je laten leggen in elke RAL-kleur. Hier gaat het om een witte slaapkamer gietvloer die perfect harmonieert met de wanden en het hemelbed in dezelfde tinten. De glanzende afwerking zorgt voor een extra stijlvolle én hygiënische uitstraling.

 

INSPIRATIE: strakke gietvloer in de slaapkamer met een betonlook

betonlook gietvloer slaapkamer

Is een massieve betonvloer geen optie voor je slaapkamer? Dan kan je nog altijd die karakteristieke betonlook creëren met een dun laagje pleisterwerk. Op de bovenstaande foto koos de eigenaar voor betonstuc met een glanzende coating. Zo contrasteert deze slaapkamer gietvloer mooi met de witte wanden en maatkast. Naast die fraaie esthetiek is deze betonlook gietvloer bovendien ook functioneel vanwege zijn grote onderhoudsvriendelijkheid en vlekbestendigheid.

 

INSPIRATIE: grijze, matte gietvloer in de slaapkamer

grijze gietvloer slaapkamer

Een kunsthars gietvloer kan je vlot afstemmen op elk slaapkamerinterieur. Op de bovenstaande foto vormt de grijze polyurethaan gietvloer met een matte afwerking een perfect huwelijk met de landelijke decoratiestijl. Naast die rustieke charme voelt zo’n gietvloer ook lekker zacht en warm aan. Kortom, met zo’n kunsthars gietvloer op maat heeft de morgenstond des te meer goud in de mond.

 

INSPIRATIE: zwarte gietvloer in de slaapkamer

zwarte gietvloer slaapkamer

Gebruik je vooral lichte tinten in je slaapkamer? Dan kan een zwarte gietvloer in de slaapkamer een echte, esthetische blikvanger zijn. In de bovenstaande slaapkamer gaat het om een polyurethaan vloer. Zulke kunsthars gietvloeren zijn scheurvast, comfortabel en bovendien ook vloeistofdicht na de plaatsing. Erg handig bij een aangrenzende badkamer.

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele gietvloer experten