Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gietvloer kleur: opties & tips

De kleur van jouw gietvloer bepaalt in grote mate de uitstraling van jouw interieur. Het is dus belangrijk dat je voldoende tijd en aandacht besteedt aan de keuze van de juiste gietvloer kleur. Wat zijn de populairste gietvloer kleuren? Wat zijn de voor- en nadelen? En heeft de kleur van je gietvloer invloed op de prijs? Je leest het allemaal in dit artikel.

Ga snel naar:
Mogelijke kleuren voor gietvloeren
Voor- en nadelen gietvloer kleuren
Prijs gietvloer kleuren
Populairste gietvloer kleuren
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Hoe de juiste kleur voor mijn gietvloer kiezen?

Het is in de eerste plaats belangrijk dat de kleur van je gietvloer aansluit bij de inrichting van jouw interieur. Heb je nog geen idee welke kleuren jouw interieur zullen domineren? Dan kies je het best een neutrale kleur voor jouw gietvloer, zoals wit, grijs, beige of bruin. Met één van deze kleuren kan je de nooit de plank misslaan.

Advies op maat nodig? Dankzij zijn uitgebreide ervaring geeft een gespecialiseerde vakman jou (kleur)advies op maat. Contacteer gratis en vrijblijvend vakmannen actief in jouw buurt en ontvang advies, prijzen, uitvoeringstermijnen, … Start jouw aanvraag hier.

gietbeton vloerverwarming

 

Mogelijke kleuren voor gietvloeren

De belangrijkste keuze die je tijdens het inrichten van je interieur zal maken, is misschien wel de kleur van je gietvloer. Die is namelijk grotendeels verantwoordelijk voor de uitstraling van de ruimte. Gelukkig kan je kiezen uit veel verschillende gietvloer kleuren, zodat je altijd de geschikte kleur voor jouw interieur vindt.

 

1. Unikleur gietvloeren

Een unikleur gietvloer is volledig egaal van kleur. Dit schept rust en harmonie in jouw interieur. De keuze aan unikleur gietvloeren is enorm: doorgaans is elke RAL-kleur mogelijk. Je kan de kleur van jouw gietvloer dus volledig afstemmen op de inrichting van jouw woning. Het nadeel van een unikleur gietvloer? Je ziet er sneller vuil op.

 

2. Betonlook gietvloeren

Om een betonlook gietvloer te krijgen, mengt een vakman 2 kleuren die dichtbij elkaar liggen. Vooral grijstinten en zandkleuren zijn populaire keuzes voor een betonlook gietvloer. Ook een gietvloer in beton ciré behoort tot de mogelijkheden, al is de keuze qua kleur daar eerder beperkt. Je kan namelijk enkel kiezen tussen grijs, groen en zandkleur. Deze kleuren zijn gelukkig makkelijk te combineren, waardoor je bij de inrichting van je interieur nog steeds een grote keuzevrijheid hebt.

 

Voor- en nadelen gietvloer kleuren

Gietvloeren zijn beschikbaar in heel wat verschillende kleuren, waardoor je de tint van je vloer perfect kan afstemmen op je interieur. De kleur van je gietvloer draagt zo bij tot de look & feel van de ruimte. Uiteraard heeft elke kleur zijn specifieke voor- en nadelen. Je vindt hieronder een kort overzicht van de voor- en nadelen van de populairste gietvloer kleuren:

 

Witte gietvloer

 • Creëert een ruimtegevoel en laat elke ruimte groter lijken
 • Is makkelijk te combineren met elke woonstijl
 • Vereist meer onderhoud. Vuil is namelijk sneller zichtbaar op een witte gietvloer

 

Zwarte gietvloer

 • Geeft een warme en sfeervolle uitstraling aan elke ruimte
 • Vormt een stijlvol contrast met lichte kleuren
 • Doet kleine ruimtes nóg kleiner lijken
 • Ook op een zwarte gietvloer is vuil snel zichtbaar. Denk maar aan stof dat heel snel zichtbaar wordt

 

Betonlook gietvloer

 • Gemakkelijk te combineren met alle interieurstijlen
 • Ruime kleurenkeuze: gietvloeren in betonlook zijn verkrijgbaar van heel licht tot heel donker
 • Door de combinatie van 2 kleuren is een betonlook gietvloer iets duurder dan een unikleur vloer

 

BELANGRIJK: wil je de kleur van je gietvloer na enkele jaren veranderen? Dan kan dat enkel door een nieuwe renovatievloer aan te brengen. Daarom is het belangrijk dat je voldoende tijd en aandacht schenkt aan de keuze van de juiste kleur. Een ervaren vakman helpt je hierbij en geeft je graag advies op maat. Vraag gratis en vrijblijvend voorstellen aan bij 2 à 3 specialisten actief in jouw buurt via onze offertepagina.

 

Prijs gietvloer kleuren

De prijs van jouw gietvloer hangt o.a. af van het type vloer, de oppervlakte en het aantal lagen. De kleur van de gietvloer zelf heeft doorgaans weinig impact op de prijs. Hou er rekening mee dat voor kleine oppervlaktes vaak met een vaste prijs wordt gewerkt in plaats van een prijs per vierkante meter. Doorgaans mag je rekenen op de volgende richtprijzen:

Soort slaapkamer gietvloerPrijs per m²
(incl. btw en plaatsing)
Polyurethaan gietvloer€ 80 à 120
Cementgebonden gietvloer€ 75 à 120
Troffelvloer€ 60 à 80
Betonlook pleisterwerk€ 80 à 155

 

TIP: vraag prijsvoorstellen aan bij meerdere vakmannen

De uiteindelijke kostprijs van jouw gekleurde gietvloer kan sterk variëren van vakman tot vakman. Vraag daarom altijd offertes aan bij verschillende specialisten actief in jouw buurt. Zo kan je gericht prijzen, advies, uitvoeringstermijnen, … vergelijken en een weldoordachte keuze maken. Je kan hiervoor gratis en vrijblijvend gebruik maken van onze offerteservice.

 

Populairste gietvloer kleuren

Benieuwd naar hoe de populairste gietvloer kleuren eruitzien in bestaande interieurs? Laat je inspireren door onderstaande realisaties:

 

REALISATIE 1: gietvloer in betonlook

gietvloer betonlook donker

Een gietvloer in betonlook staat prachtig in een modern of industrieel interieur. In bovenstaand voorbeeld is gekozen voor een minimalistische inrichting, waardoor de betonlook gietvloer volledig tot zijn recht komt.

 

 

REALISATIE 2: witte gietvloer in warm interieur

witte gietvloer

Deze realisatie bewijst dat een witte gietvloer niet alleen past in strakke, moderne interieurs. Door te kiezen voor natuurlijke materialen zoals hout kan je een witte gietvloer perfect integreren in je interieur en toch de warme uitstraling van de ruimte behouden.

 

REALISATIE 3: zwarte gietvloer in de slaapkamer

zwarte gietvloer in slaapkamer

In een slaapkamer met een rustgevende uitstraling domineren sobere en ingetogen kleuren. De zwarte gietvloer in deze slaapkamer zorgt voor een rustige basis. De witte en zwarte meubels en accessoires maken het geheel verder af.

 

 

REALISATIE 4: beige gietvloer

beige gievloer

Een beige gietvloer past bij elke woon- en interieurstijl. Van alle kleuren laat deze kleur zich het makkelijkst combineren, zoals je ook ziet in bovenstaande realisatie. Moderne en industriële elementen worden met gemak gecombineerd met deze beige gietvloer.

 

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele gietvloer experten