Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Witte gietvloer

Witte gietvloeren zijn erg populair en ze worden steeds meer toegepast omwille van hun moderne en stijlvolle uitstraling. Ze kunnen prima gecombineerd worden met vloerverwarming en voelen lekker warm aan de voeten. Daarnaast zijn ze relatief eenvoudig in onderhoud.

 

Soorten witte gietvloeren

Doorgaans verstaat men onder gietvloer een kunstharsgebonden gietvloer. Hier bestaan twee soorten in: polyurethaan en epoxy.

 

witte gietvloer polyurethaan Polyurethaan vloer

Een gietvloer uit polyurethaan is het meest geschikt voor particuliere woningen. Ze kunnen vrij goed krassen weerstaan en zullen niet snel scheuren.

Omwille van de geringe dikte is deze gietvloer ideaal voor renovatiewerken waarbij de beschikbare vloeropbouw beperkt is. Polyurethaan gietvloeren zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Bekijk hier realisaties en prijzen van een polyeruthaan vloer.

 

 

Epoxy-gietvloer Epoxyvloeren

Een gietvloer uit epoxy is populair in de categorie naadloze gietvloeren. Je vindt ze vooral terug in ziekenhuizen en bedrijven. Het is bestand tegen zuren en chemicaliën en kan het gewicht van zware machines verdragen. Bovendien zijn ze slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Scheuren en verkleuringen zijn niet uitgesloten. Daarom is deze soort minder geschikt voor particuliere woningen.

Bekijk hier meer realisaties en informatie over epoxyvloeren

 

 

Opbouw

Een witte gietvloer bestaat uit vier tot zes lagen vloeibaar materiaal die naadloos op een bestaande vloer worden gegoten. Na een bepaalde droogtijd zijn de lagen voldoende uitgehard en is de vloer geschikt om op te lopen.

 

Prijs witte gietvloer

Voor een witte gietvloer geldt: hoe groter het oppervlak, des te lager de prijs per vierkante meter. Gemiddeld genomen moet je rekening houden met €70 tot €120 per m².

Bij het plaatsen van een professionele gietvloer is het ook belangrijk om de ondergrond optimaal voor te bereiden zodat de hechting optimaal verloopt. Gezien elke situatie een andere aanpak vergt is het geven van vaste prijzen haast onmogelijk.

 

prijs-witte-gietvloeren

 

Voordelen van een witte gietvloer

+ Naadloze afwerking

+ Prima te combineren met vloerverwarming

+ Makkelijk te onderhouden

+ Moderne stijlvolle uitstraling

+ Ruimtelijk effect

+ Enigzins flexibele vloer

 

Nadelen witte gietvloer

– Vervuiling is sneller zichtbaar
– Er ontstaan vrij makkelijk krassen door meubels en stoelen. Je kan dit
deels oplossen door vilt aan te brengen op de poten

 

voordeel-witte-gietvloer

 

Soorten harders in witte gietvloeren

Het kunsthars in een gietvloer heeft een ‘harder’ nodig om goed uit te kunnen harden. Hierin zijn twee soorten: alifatische en aromatische. Een harder kan onder invloed van zonlicht verkleuren. Bij een witte gietvloer kun je het beste kiezen voor een alifatische gietvloer omdat hier een transparante harder in wordt gebruikt die niet verkleurt. De aromatische vloer is het tegenovergestelde: die verkleurt wél. Tegenwoordig zijn alifatische gietvloeren dan ook meer en meer de standaard.

 

 

Onderhoud witte gietvloer

Een witte gietvloer kun je het beste droog reinigen met een microvezeldoek. Reinigen met een zachte bezem of met een stofzuiger met parketborstel is ook mogelijk. Nat reinigen kan met een licht vochtige microvezeldoek. Gebruik gewoon koud water. Een reinigingsmiddel is niet nodig. Als je toch een schoonmaakmiddel wil gebruiken, neem dan een speciale reiniger voor gietvloeren. Gebruik in ieder geval geen zeephoudende schoonmaakmiddelen want deze kunnen na verloop van tijd een doffe uitslag op de vloer geven. Schuurmiddelen zijn absoluut te vermijden!

 

Schoenstrepen verwijderen

Schoenstrepen kun je het beste zo snel mogelijk verwijderen want hoe langer ze op de vloer zitten, hoe lastiger ze te verwijderen zijn. Neem een vochtige microvezeldoek met eventueel wat verdund schoonmaakmiddel. Gebruik géén schuurmiddelen en schuursponsjes want deze veroorzaken lelijke krassen in de toplaag en/of doffe plekken.

 

Kalk verwijderen

Kalkvlekken verwijder je met een verdunde oplossing van schoonmaakazijn en water. Doe dit met behulp van een vochtige microvezeldoek.

 

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele gietvloer experten