Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gietvloer marmerlook

Ben je een fan van de luxueuze uitstraling van marmer? Maar wil je ook een praktische, comfortabele vloer? Dan is een gietvloer met marmerlook de ideale oplossing. Met zo’n vloerbekleding koppel je de tijdloze klasse van natuursteen aan de voordelen van een gietvloer. Alles over de mogelijke gietvloeren met marmerlook, hun voor- en nadelen, de gemiddelde prijzen, … vind je hier!

Ga snel naar:
Soorten gietvloeren marmerlook
Voor- en nadelen
Gietvloer marmerlook prijs
Belangrijke aandachtspunten
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Hoe creëer je een gietvloer met marmerlook?

Marmer ademt een tijdloze luxe, maar natuursteen in huis is meestal niet zo comfortabel. Daarom stijgt de populariteit van een marmerlook gietvloer. Zo geniet je van het beste van 2 werelden: een luxe uitstraling en een praktische, zachte én onderhoudsvriendelijke vloerbekleding.

Maar hoe ontstaat zo’n gietvloer met marmerlook nu? Alles draait om de juiste kleurkeuzes, de vermenging van die tinten en de juiste timing om dat proces te stoppen. Het is een heuse kunst om dat marmer-effect na te bootsen. Werk daarom altijd samen met een gietvloeren-expert!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat je dan adviseren over de mogelijke kleurcombinaties, glansgraden, … voor de marmerlook gietvloer in jouw huis. Ontvang gratis advies!

gietvloer marmerlook

 

Soorten gietvloeren met marmerlook

Een marmerlook gietvloer is nauwelijks van het origineel te onderscheiden. Een vakspecialist kan dat realiseren voor 2 soorten gietvloeren. Hieronder beide mogelijkheden op een rijtje:

 

1. Kunsthars gietvloer met marmerlook

Dit type gietvloeren bevat geen cement, maar alleen kunsthars en toeslagstoffen. Hiervan zijn 2 varianten te onderscheiden waar een expert een authentiek marmer-effect voor kan creëren:

 • PU gietvloer met marmerlook: een gietvloer met polyurethaan komt het meeste voor in woningen. De marmerlook ontstaat door meerdere kleuren polyurethaan kort voor het gieten te mengen. Zo’n polyurethaan vloer is zacht, geluiddempend en ook elastisch, waardoor de kans op scheurvorming nihil is.
 • Epoxy gietvloer met marmerlook: gaat het om een marmerlook gietvloer voor in een bedrijf, winkel, openbare instelling, …? Dan is ook een epoxy gietvloer een optie. Zo’n vloer is iets dikker, harder en dus ook beter bestand tegen een zware belasting. Let op: epoxyvloeren zijn wel iets gevoeliger voor krassen en minder geschikt voor vloerverwarming dan polyurethaan vloeren.

 

2. Cementgebonden gietvloer met marmerlook

Een cementgebonden gietvloer hoeft niet per sé een betonlook te hebben. Ook een marmerlook is mogelijk. Naast grijze marmer kan een vakspecialist met de juiste pigmenten ook bruin marmer, terracotta marmer, … nabootsen. Zo’n cementgebonden vloer is iets dikker dan een kunstharsvloer, maar de opbouwhoogte blijft toch beperkt (4 à 8 mm).

 

TIP: vergelijk het aanbod van meerdere gietvloer experts!

Voor welk type gietvloer ga jij? En uit welke kleuraccenten, beweeglijke lijnen, glansgraden, … kan je kiezen? Het is aangeraden om het aanbod van meerdere vakspecialisten te vergelijken. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijke marmer-effecten voor je gietvloer.

Gratis in contact komen met experts in je buurt? Geen probleem, je kan vrijblijvend voorstellen aanvragen bij 2 à 3 specialisten via onze offerteservice.

 

Voor- en nadelen van een marmerlook gietvloer

Echt marmer voelt koud aan, is poreus en vlekgevoelig en er zijn altijd legnaden zichtbaar. Het zijn allemaal problemen waar je geen last van hebt met een marmerlook gietvloer. Maar wat zijn de andere voordelen van zo’n naadloze vloerbekleding? En zijn er ook nadelen? Een kort overzicht:

 

 • Vloeistofdicht & vlekbestendig: marmer is van nature een poreuze natuursteen, waardoor doffe plekken, vlekken door zuren, … niet uitgesloten zijn. Dat risico heb je niet met een kunsthars gietvloer. Die is sowieso vloeistofdicht en vlekbestendig. Hetzelfde geldt voor een cementgebonden gietvloer, na een behandeling met een impregneermiddel of coating.
 • Ideaal in combinatie met vloerverwarming: een gietvloer geleidt warmte beter dan een echte marmeren vloer. Daardoor zorgt vloerverwarming in combinatie met een marmerlook gietvloer altijd voor een beter rendement.
 • Erg onderhoudsvriendelijk: in tegenstelling tot echt marmer is een gietvloer volledig naadloos en dus ook hygiënischer. Vuil kan niet tussen de legnaden terecht komen. Daarnaast is zo’n vloerbedekking ook makkelijk schoon te houden. Wekelijks stofzuigen of vegen is al genoeg.
 • Dunne vloerafwerking: voor een natuursteen vloer heb je genoeg opbouwhoogte nodig bij een renovatie. Een gietvloer is gelukkig veel dunner en kan je dus makkelijker bovenop een bestaande vloerbedekking aanbrengen. Een polyurethaan vloer is slechts 2 à 5 mm dik en bij een cementgebonden gietvloer gaat het om 4 à 8 mm.
 • Zacht & geluiddempend: een gietvloer voelt dankzij zijn elasticiteit altijd zacht en comfortabel aan. Daarnaast dempt zo’n vloerbekleding ook contactgeluiden als voetstappen, een schuivende stoel, …

 

 • Arbeidsintensieve plaatsing: een gietvloer leggen gebeurt in verschillende fasen. Daardoor kan het hele proces makkelijk 5 dagen in beslag nemen. Bij een marmerlook gietvloer komen daar nog extra aandachtspunten bij kijken voor een realistisch marmer-effect.
 • Niet onmiddellijk beloopbaar: in tegenstelling tot andere vloeren kan je een gietvloer niet direct belopen na de plaatsing. Gemiddeld moet je tot anderhalve week wachten voor je de vloerbekleding kan gebruiken.
 • Moeilijk te verwijderen: een gietvloer verwijderen is veel moeilijker in vergelijking met andere vloerbekledingen als laminaat, kurk, een tegelvloer, … Gelukkig is het door de beperkte dikte meestal mogelijk om een gietvloer te renoveren zonder die te verwijderen.

 

Gietvloer marmerlook prijs

De prijs voor een marmerlook gietvloer ligt tussen € 80 – 125 per m² (excl. btw, incl. plaatsing) en kan dus behoorlijk verschillen. Veel hangt af van de voorbereiding, het aantal m² aan vloeroppervlakte, het type gietvloer en de gekozen uitvoering. Ga uit van de volgende richtprijzen:

 • Kunsthars gietvloer met marmerlook: € 100 à 125 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
 • Cementgebonden gietvloer met marmerlook: € 80 à 120 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

Een totaalprijs voor jouw project? Vraag dan meerdere prijsvoorstellen aan bij experts in je regio. Zo vergelijk je niet alleen hun eindprijzen, maar ook hun aanbod, adviezen, uitvoertermijnen, werkwijzen, … Ontvang vrijblijvend voorstellen van meerdere vakspecialisten!

 

marmerlook gietvloer

 

Belangrijke aandachtspunten

Om zeker te zijn van een realistisch marmer-effect voor je huis houdt een expert rekening met een aantal aandachtspunten. Een aantal van die punten op een rijtje:

 • Juiste kleurkeuzes: het is belangrijk om de kleur van je marmerlook gietvloer mooi te laten aansluiten op de rest van je interieur. Een vakspecialist mengt dan meerdere tinten om jouw gewenste kleur te creëren.
 • Glanzende toplaag: een marmervloer glanst van nature. Daarom brengt een expert helemaal op het einde een glanzende toplaag aan op je marmerlook gietvloer. Dat glanspigment is de finishing touch voor een realistisch eindresultaat.
 • Marmer-effect gieten of smeren: de vereiste technieken bij de plaatsing hangen vooral af van het type gietvloer. Bij een kunstharsvloer ontstaat het marmer-effect namelijk door vlak vóór het gieten met kleuren te spelen. Bij een cementgebonden gietvloer creëert een vakspecialist de typische beweeglijke lijnen en kleuraccenten door de vloerbekleding uit te smeren.
 • Nieuw of renovatie: je kan een hele nieuwe gietvloer laten aanbrengen, maar het is zeker ook mogelijk om een marmer-effect aan te brengen op je bestaande gietvloer. Daarvoor gebruikt een expert een coating op maat. Zo’n renovatie gaat snel, want de voorbereidende lagen zijn al aangebracht.
 • Juist onderhoud: regelmatig vegen of stofzuigen is belangrijk bij een gietvloer. Zo vermijd je dat zand of ander soorten vuil de glanzende toplaag beschadigen. Ook viltjes onder je stoel- en tafelpoten zijn geen overbodige luxe. Wil je je vloer dweilen? Gebruik dan een Ph-neutrale zeep en vermijd zure reinigingsproducten.

Zeker zijn van het beste eindresultaat? Schakel dan een ervaren gietvloer expert in. Zulke betrouwbare vakmensen vind je snel via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele gietvloer experten