Gietvloeren-expert.nl

Prijs gietvloer 2020

Er zijn vele soorten gietvloeren en er zijn diverse manieren waarop een gietvloer geplaatst kan worden. In dit artikel lees je welke factoren de prijs van een gietvloer bepalen en aan welke kosten per vierkante meter je je gemiddeld kan verwachten. De genoemde prijzen zijn indicatief en kunnen naargelang jouw project duurder of goedkoper uitkomen.

 

gietvloer prijsTotale oppervlakte en invloed op de prijs

De prijs van een gietvloer is afhankelijk van het soort vloer, de grootte van het oppervlak en het aantal lagen dat wordt aangebracht. Iedere laag moet voldoende drogen, waardoor het gieten van de vloer al snel enkele dagen duurt.

De arbeidskosten bij een vloer met zes lagen zijn dan ook een stuk hoger dan bij een vloer met slechts vier lagen.

Algemeen gesproken geldt de volgende regel: hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter. Indien het om een grote ruimte gaat, ben je dus vaak voordeliger uit. Bij een huis met veel kleine kamertjes is het plaatsen van een gietvloer vaak een pak intensiever dan wanneer het gaat om één grote ruimte.

 

Soorten gietvloeren en hun prijs per vierkante meter

Elk type gietvloer heeft zijn specifieke plaatsingswijze en samenstelling. De prijs per type vloer varieert dan ook. Een overzicht van gemiddelde kosten van gietvloeren en andere vloerbedekkingen vind je in onderstaande tabel.

 

Type vloerDikte
Prijs/m2,
incl BTW
Frequentste
toepassing
vloerverwarming mogelijk?
Buiten
mogelijk?
Polyurethaan vloer3-5 mm
€80-120
Particulier
+/-
Epoxyvloer2-3 mm
€70-110
Industrieel
+/-
Cementgeb. gietvloer4-8 mm
€75-120
Particulier
Afh. v. samenstelling
+/-
Troffelvloer5-6 mm
€60-80
Industrieel
Steentapijt6-10 mm
€30-55
Particulier
Terrazzo10-25 mm
€200-250
Particulier
Gevlinderde beton8-12 cm
€40-70
Particulier
Tegelvloer1-3 cm
€70-120
Particulier
Afh. v. formaat & lijm

 

Let op: de bedragen in de tabel zijn richtprijzen en dienen dus alleen om je een inschatting van de kosten te kunnen geven. Bij kleine oppervlaktes ( < 20-25 m²) hanteren veel vakmannen overigens een vaste prijs. Dit standaardtarief voor gietvloeren voor kleine ruimtes schommelt meestal rond 2.500 euro.

Voor een prijs op maat van jouw project verwijzen we je graag door naar onze online offerteservice. Daar kan je gratis en vrijblijvend prijzen offertes op maat aanvragen bij professionele plaatsers van gietvloeren. Klik hier voor meer info.

 

kostprijs gietvloer

 

Bijkomende kosten gietvloer

Bij het gieten van een gietvloer komt veel kijken. Zo moet de ondervloer vaak nog voorbewerkt worden en moeten er in sommige gevallen ook uitzettingsvoegen voorzien worden. Niet alle plaatsers rekenen deze kosten door in de opgegeven prijs per vierkante meter die terug te vinden is op hun website. Dit verklaart vaak de grote verschillen op gebied van prijs.

Je doet er dan ook goed aan een offerte op maat te vragen waarbij rekening wordt gehouden met alle werkzaamheden die nodig zullen zijn voor het realiseren van jouw project. Naast het gieten van de vloer zijn onderstaande zaken nog enkele voorbeelden van extra’s die soms voorzien moeten worden:

 

  • Egaliseren van de ondervloer: de prijzen hiervan zijn afhankelijk van de dikte van de egaliseringslaag en de staat van de ondervloer. Reken op prijzen vanaf ongeveer 8 euro per m2.
  • Maken van uitzettingsvoegen
  • Antisliplaag
  • Polyester wapeningsnet op ondergrond
  • Vloerprofielen en andere toeslagmaterialen.
  • Afwerking van de plinten

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele gietvloer experten