Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gietvloer garage

Ben je op zoek naar een duurzame, naadloze en onderhoudsvriendelijke garagevloer? Dan is een gietvloer in je garage de perfecte oplossing. Je kan kiezen voor een epoxyvloer, maar ook een troffelvloer of een acrylaatvloer zijn mogelijk. Hoeveel betaal je gemiddeld voor zo’n gietvloer in je garage? En kan je zo’n gietvloer zelf leggen of schakel je beter een vakman in? Je ontdekt het allemaal in dit artikel!

Ga snel naar:
Soorten garage gietvloeren
Gietvloer garage prijs
Zelf plaatsen of laten plaatsen?
Alternatieven voor gietvloer
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Is een gietvloer in de garage een goed idee?

Absoluut, een gietvloer voldoet aan alle voorwaarden voor een functionele en stijlvolle garagevloer met een lange levensduur. Een kort overzicht van de voordelen van een garage gietvloer:

 • Naadloos en onderhoudsvriendelijk: bij een gietvloer voor de garage heb je geen last van slijtage aan de voegen. Deze vloeren zijn naadloos en dus ook erg hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.
 • Bestand tegen zware belasting: een gietvloer in je garage kan het gewicht van je auto zonder problemen aan. Deze vloerafwerking is bestand tegen een grote mechanische belasting, trillingen, schokken, …
 • Slijt- en slipvast: bij een gietvloer voor je garage ben je zeker dat je niet te maken krijgt met barsten of scheuren na verloop van tijd. Bovendien zijn dergelijke vloeren ook slipvast.
 • Vloeistofdicht en beschermd tegen vuil, oliën, zuren, …: gietvloeren voor garages zijn volledig vloeistofdicht. Kortom, lekkende olie, vetten of ander vuil zorgen niet voor blijvende vlekken.
 • Tal van uitvoeringen: de verschillende soorten gietvloeren voor je garage zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en afwerkingen. Zo vind je ongetwijfeld een gietvloer op maat van jouw garage.

gietvloer garage

Soorten garage gietvloeren

Een epoxy vloer in de garage komt wellicht het vaakst voor. Maar daarnaast bestaan er ook nog andere mogelijke gietvloeren. Een kort overzicht van de 3 belangrijkste types:

 

1. Epoxy vloer in de garage (2 à 3 mm dik)

Epoxy is een kunststof polymeer op basis van aardolie. Epoxyvloeren zijn harder dan polyurethaan gietvloeren en daardoor beter geschikt voor de garage. Door die grote sterkte en hoge belastbaarheid komen deze kunsthars gietvloeren ook vaak voor in industriële bedrijven, horecazaken, … Vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding zie je een epoxy vloer in de garage vaker dan de andere types gietvloeren.

Prijs: € 70 à 110 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang gratis offertes op maat.

 

2. Acrylaatvloer in de garage (3 à 5 mm dik)

Naast een epoxy vloer in de garage is ook een acrylaatvloer erg geschikt voor deze ruimte. Deze gietvloer op basis van kunsthars en kwartszand is uitstekend bestand tegen een hoge mechanische belasting, chemicaliën, temperatuurverschillen, trillingen, … Bovendien kan een vakman zo’n acrylaatvloer plaatsen in minder dan 1 dag. Enkele uren na de plaatsing is je garage gietvloer ook beloopbaar.

Prijs: € 75 à 120 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang gratis offertes op maat.

 

3. Troffelvloer in de garage (5 à 6 mm dik)

Een troffelvloer bestaat uit een mengsel van fijngemalen steentjes en kunsthars. Door de verschillende mogelijke groottes, kleuren en materialen van die korrels kan je kiezen uit een grote selectie uitvoeringen. Na het aanbrengen van de vloermortel werkt een vakman je troffelvloer in de garage af met 2 beschermende lagen kunsthars. Zo ben je zeker van een vloeistofdichte gietvloer in je garage met een gesloten structuur.

Prijs: € 60 à 80 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang gratis offertes op maat.

 

Welke gietvloer in de garage kies ik het best?

Alle gietvloeren voor de garage zijn vloeistofdicht, naadloos, uitstekend bestand tegen een grote belasting, oliën en chemicaliën, … Welke vloerafwerking voor jouw garage de beste is, hangt vooral af van je persoonlijke wensen, je budget en de stijl van je woning. Wil je gericht de mogelijkheden en kenmerken van deze garage gietvloeren vergelijken? Vraag dan gratis voorstellen aan bij meerdere plaatsers actief in je buurt. Start je aanvraag hier.

 

Gietvloer garage prijs

De prijs van een gietvloer in je garage hangt vooral af van het aantal m². Belangrijk: hoe groter je garage, hoe lager de prijs per m². Daarnaast spelen ook het type gietvloer voor de garage, de moeilijkheidsgraad van de werken, … een rol. Een kort overzicht van de richtprijzen per soort garage gietvloer:

Soort garage gietvloerPrijs per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
Epoxyvloer€ 70 à 110
Acrylaatvloer€ 75 à 120
Troffelvloer€ 60 à 80

Benieuwd naar de prijs voor jouw gietvloer in de garage? Dan vraag je het best prijsvoorstellen op maat aan bij verschillende vakmannen actief in je buurt. Zo kan je niet alleen de kosten voor je gietvloer, maar ook adviezen, werkwijzen, uitvoertermijnen, … gericht en snel vergelijken. Vraag gratis offertes op maat aan.

 

garage gietvloer

 

Zelf garage gietvloer plaatsen of vakman inschakelen?

Is het mogelijk om een gietvloer in je garage zelf te leggen of doe je toch beter een beroep op de expertise van een professionele plaatser? We zetten beide opties kort op een rij:

 

1. Zelf gietvloer in de garage plaatsen

Er zijn producten op de markt om zelf een gietvloer in je garage te leggen. Kies je voor zo’n doe-het-zelf-pakket voor je vloer? Houd dan rekening met enkele belangrijke aandachtspunten voor een optimaal eindresultaat: een perfect stabiele en egale ondergrond, juiste belastbaarheid van de gietvloer, correcte droogtijd van de verschillende lagen, …

 

2. Gietvloer in de garage laten plaatsen

Een gietvloer in de garage plaatsen is een precieze en arbeidsintensieve klus. Wil je zeker zijn van een perfect egaal, stevig eindresultaat op lange termijn? Dan doe je het best een beroep op de ervaring en vakkennis van een vakman. Zo kan je gegarandeerd rekenen op…

 • Advies op maat: uit welke uitvoeringen kan je kiezen voor je gietvloer? Welk type gietvloer is het meest geschikt op maat van jouw situatie? Is het nodig om de ondergrond eerst te egaliseren of niet? Een vakman geeft je graag concreet advies dat afgestemd is op jouw project.
 • Correcte uitvoering: een gietvloer in de garage leggen is specialistenwerk. Een vakman bereidt eerst de ondergrond correct voor, brengt de verschillende lagen van de gietvloer aan en zorgt indien nodig voor een vloeistofdichte afwerking met 1 à 2 beschermende coatings van kunsthars.
 • Kwalitatieve materialen: een professionele plaatser werkt enkel met hoogwaardige materialen. Zo ben je zeker van een optimaal eindresultaat voor vele jaren. Bovendien beschikt zo’n vakman ook over het vereiste gereedschap om een gietvloer snel en correct te leggen.
 • Garantie: door samen te werken met een vakman krijg je een garantie op de uitgevoerde werken. Wil je je garage gietvloer zelf plaatsen? Dan draai je zelf op voor de eventuele kosten bij een foutieve plaatsing.

Op zoek naar een vakman actief in je buurt? Je kan gratis en vrijblijvend voorstellen op maat aanvragen bij verschillende professionele plaatsers via onze offerteservice.

 

Alternatieven voor een gietvloer in de garage

Naast een gietvloer in je garage kan je ook nog kiezen voor andere naadloze, onderhoudsvriendelijke vloerafwerkingen. Om welke alternatieven gaat het precies? Een kort overzicht:

 

1. Vloercoating in de garage

Zoek je naar een budgetvriendelijk alternatief voor een gietvloer in je garage? Dan kan je ook kiezen voor een vloercoating. Dat is geen echte gietvloer, maar een dunnere beschermlaag op basis van epoxy of polyurethaanhars. Zo’n coatingvloer in de garage is ongeveer 1 mm dik en is erg snel aan te brengen op je huidige garagevloer. Zo krijgt je vloer een strakke, vernieuwde uitstraling en geniet je van een verhoogde slijt- en slipvastheid.

Prijs: € 20 à 60 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang gratis offertes op maat.

 

2. Massieve betonvloer in de garage

Gaat het om een nieuwbouw of een grote renovatie met voldoende opbouwhoogte voor je garagevloer? Dan is ook een massieve betonvloer in je garage een optie. Let op: bij gietbeton moet je vloer wel minstens 18 à 20 cm dik zijn met een dubbele wapening. Zo ben je zeker dat je garagevloer sterk genoeg is om het gewicht van je auto te kunnen dragen.

Prijs: € 40 à 70 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang gratis offertes op maat.

TIP: laat je adviseren door een gespecialiseerde vakman!

Is het mogelijk om een vloercoating aan te brengen op je huidige garagevloer? Heb je voldoende opbouwhoogte voor een massieve betonvloer? Uit welke uitvoeringen van een gietvloer kan je kiezen? Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden, vraag je het best voorstellen aan bij meerdere plaatsers actief in je buurt. Zo kan je een doordachte keuze maken voor jouw project tegen een correcte prijs.

Gratis advies op maat? Ontvang vrijblijvend voorstellen op maat van meerdere vakmannen actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele gietvloer experten