Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gietvloer Amsterdam

Met de modernisering van Amsterdam maken ook moderne vloeren hun opgang: gietvloeren zijn trendy. Geen wonder, want ze hebben veel voordelen zoals een dunne, naadloze afwerking. In dit artikel vind je een overzicht van gespecialiseerde vloerders in Amsterdam en omstreken. We geven je ook tips mee voor de beste plaatsing, soort vloer en offertes. Hak je liever snel de knoop door? Op onze offertepagina ontvang je gratis en vrijblijvend voorstellen op maat van jouw project.

Ga snel naar: Prijs gietvloer AmsterdamSoorten gietvloerenPlaatsingOverzicht gietvloerspecialisten AmsterdamOffertes

 

Waarop letten bij het vergelijken van aannemers in Amsterdam?

Er bestaat geen keurmerk voor professionele plaatsers of gietvloeren. Wel bestaan er regels voor bedrijfsvloeren en vloeren in de voedselindustrie (wegens hygiëne). Een vakman weet aan welke voorwaarden een gietvloer daarvoor moet voldoen. Voor een correcte offertevergelijking kijk je naar wat in de prijs wel of niet inbegrepen is. Worden bv. de voorbereiding en egalisering van de ondergrond of bepaalde afwerkingen extra aangerekend? Vraag om een schriftelijke bevestiging van de totale kosten. Zo heb je een preciezer beeld van het prijskaartje en kom je op je factuur niet voor onaangename verrassingen te staan.

Je bent niet wettelijk verplicht om je gietvloer door een aannemer te laten leggen. Het is wel intensief precisiewerk dat daarom liever uitbesteed wordt aan een professional. Een gespecialiseerde vloerder verzekert je van een correcte plaatsing en staat je bij met advies doorheen het proces om het gewenste resultaat te bereiken. Eenvoudig voorstellen vergelijken van vloerdeskundigen kan door een aanvraag te sturen via onze online offerteservice.

 

Tips voor het kiezen en leggen van een gietvloer Amsterdam

De keuze voor een type vloer en de plaatsing ervan bepalen of de vloer voldoet aan jouw eisen. Hieronder leggen we uit waarop je moet letten tijdens het proces van de keuze tot de afwerking.

 

kunsthars gietvloer Amsterdam 1) Soorten gietvloeren en andere naadloze vloeren

Kunstharsvloeren zijn naadloze, hygiënische en gemakkelijk te onderhouden gietvloeren. Ze bestaan in polyurethaan (PU, in woningen), epoxy (industrie en zorgsector) en acrylaat (vochtige ruimtes wegens waterdicht). Een alternatief is een cementgebonden gietvloer. Dit is een dunne vloer met een betonlook, ideaal wanneer je niet voldoende opbouwhoogte hebt voor echt beton. Maar er zijn nog andere naadloze vloeren: troffelvloer, steentapijt, terrazzo

Aan welke eisen moet de vloer voldoen? Dat bepaalt welk soort vloer de geschikte eigenschappen heeft. Beton en epoxy verdragen veel gewicht, PU en steentapijt dempen geluid. Een vloer met vloerverwarming combineren kan enkel wanneer die een open structuur heeft, zoals troffelvloer, PU en steentapijt. Gietvloeren hebben hun dunne opbouw (ca. 2-5 mm) als troef, waardoor je ze op een bestaande vloer kan leggen.

Elke vloer bestaat in meerdere kleuren, maar met een eigen uitstraling: stoere betonlook, chique marmerlook … Een epoxy gietvloer biedt wel meer mogelijke effecten dan PU (bv. glitters, bedrijfslogo’s …).

 

gietvloer Amsterdam plaatsing 2) Waarmee rekening houden bij de plaatsing?

De naam zegt het al: een gietvloer wordt uitgegoten op de vloer, waarna het vanzelf uitvlakt tijdens het aanleggen. Dit kan enkel wanneer de ondervloer effen en schoon is. Afhankelijk van het soort ondergrond moeten eerst oneffenheden, stof en vuil weggewerkt worden (schuren, poetsen en drogen …). De aannemers bieden deze voorbereiding aan, maar je kan dit ook zelf doen om extra kosten uit te sparen.

Daarna wordt een primer op de ondergrond aangebracht, waardoor de gietvloer zich erop kan hechten zonder erin te trekken. Op de primer komt een egalisatielaag om de vloer verder vlak te maken. Vervolgens wordt de kunsthars op de vloer gegoten en met een spaan erover verdeeld. Om jezelf ervan te verzekeren dat de uitvoering antwoordt aan je wensen, ben je best aanwezig bij deze fase. De vloer wordt uiteindelijk beschermd met een coating.

Na elke laag moet de vloer drogen om uit te harden. Respecteer de droogtijd (3 à 5 dagen) en zorg er voor dat je de ruimte of woning kan verlaten zonder over de gietvloer te lopen.

 

Tip: Vraag naar realisaties

Wil je nog meer inspiratie opdoen of de kundigheid van de aannemer nagaan? Vraag dan naar realisaties. Veel vloerders hebben een fotoarchief van hun projecten of een showroom met voorbeelden. Zo krijg je niet alleen een beeld van hun bekwaamheid, maar ook van de mogelijke kleuren en stijlen.

 

 

Prijzen gietvloer Amsterdam

De kosten voor een gietvloer hangen af van de grootte van het oppervlak, soort vloer en het aantal aangebrachte lagen. Elke laag meer betekent meer droogtijd en meer werkuren, wat zorgt voor hogere arbeidskosten. Ook voorrijkosten en extra opties (bv. een antisliplaag) beïnvloeden de prijs.

Een vast tarief voor gietvloeren is er niet en de prijzen verschillen dan ook van aannemer tot aannemer. Doorgaans geldt er wel een lager tarief voor grotere oppervlaktes dan voor kleine ruimtes. De gemiddelde prijs voor een gietvloer vanaf 25 vierkante meter is € 70 – 120 per m² (incl. btw).

 

Specialisten gietvloeren Amsterdam vergelijken: Offertedienst

Verschillende aannemers zijn gevestigd in Amsterdam-West en Amsterdam-Oost of in nabijgelegen steden zoals Amstelveen, Haarlem, Hilversum, Vinkeveen en Breukelen. Ook in andere grote steden in de wijde omtrek (Rotterdam, Leiden, Utrecht, Den Haag, Zoetermeer …) vind je kantoren en showrooms van professionele vloerders. Zij maken er doorgaans geen punt van om grote afstanden af te leggen voor jouw project. Veel aannemers in Amsterdam en verder leggen gietvloeren aan in heel Nederland en zelfs België.

overzicht specialisten gietvloeren Amsterdam

Via de Solvari offerteservice kan je vrijblijvend advies en offertes aanvragen bij erkende aannemers actief in jouw regio.

 

Hoe werkt het?

1. Je beschrijft jouw opdracht, geeft enkele specifieke eisen mee en vertelt wat de gewenste uitvoeringsdatum is.

2. Solvari stuurt jouw aanvraag anoniem door naar alle gietvloerspecialisten die actief zijn in jouw regio.

3. De eerste 3 erkende vloerders die interesse hebben in jouw opdracht nemen contact met je op voor het maken van een offerte en/of het geven van advies op maat van jouw project.

4. Jij beslist of je al dan niet akkoord gaat met één van de voorstellen van de geïnteresseerde aannemers en of je de opdracht al dan niet laat uitvoeren.

 

Start hier: