Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Steentapijt: Prijs en eigenschappen

Vloeren van steentapijt zijn slijtvast, slipvast en passen in elke omgeving. Deze naadloze vloer is verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog en kan zowel met een open structuur als gesloten structuur aangebracht worden. Deze vloeren verschillen niet alleen esthetisch van elkaar maar ook in toepasbaarheid. Info over de soorten steentapijt en de prijs per vierkante meter vind je hier.

 

 

naadloze vloer steentapijt Samenstellingen en mogelijkheden

Een vloer van steentapijt bestaat uit kleine grindkorreltjes die door een epoxy kunsthars gebonden zijn. Door de vorm en de grootte van de grindkorrels zijn er veel kleine open ruimtes in de vloer aanwezig en heeft de vloer een vrij open structuur. Het is mogelijk om de vloer op te laten vullen met een speciaal transparant vulmiddel. Zo ontstaat er een gesloten vlakke structuur waardoor de vloer makkelijker is te reinigen en beter toepasbaar in vochtige omstandigheden. Steentapijt met een gesloten structuur is vergelijkbaar met een troffelvloer, alleen is de korrelgrootte van steentapijt wat groter.

 

 

Steentapijt plaatsen: Werkwijze en aandachtspunten

Het aanbrengen van een vloer van steentapijt neemt minimaal drie dagen in beslag. Dit komt doordat de vloer in minstens drie lagen wordt aangebracht en tussendoor moet drogen. Het leggen van de vloer gaat in de volgende stappen:

1. Aanbrengen van een epoxy primer op de ondervloer. De vloer moet nu minimaal 16 uur drogen.
2. Het grind en de vloeibare epoxy hars worden met elkaar gemixt tot een vloermortel.
3. De vloermortel wordt aangebracht op de vloer en netjes uitgevlakt.
3. Uitharden van het steentapijt gedurende een periode van van 24 uur.
4. Indien het om een open structuur gaat, brengt men een polyurethaan laklaag aan. Deze geeft de vloer een mooie glans en maakt de vloer sterker. Bij steentapijt met een gesloten structuur wordt de vloer transparant gesealed met een speciaal vulmiddel. Het is hierna bestand tegen vocht en vuil.

 

De opbouw dikte van een steentapijt vloer is afhankelijk van de korrelgrootte:

• 6 mm (korrelgrootte van 1-2 mm)
• 8 mm (korrelgrootte van 2-3 mm)
• 10 mm (korrelgrootte van 3-4 mm)

 

Steentapijt in natuursteen

 

Prijs steentapijt

De prijs van een steentapijt vloer hangt af van de afwerking (gesloten of open structuur) en het aantal vierkante meters. Gemiddeld genomen kost een steentapijt €30 – €55 per vierkante meter. Dit is inclusief plaatsing. In vergelijking met andere gietvloeren en tegels scoort steentapijt dus bijzonder goed qua prijs. Ook de geringe dikte is een absolute meevaller wanneer je een vloer met beperkte hoogte moet plaatsen.

Tip: Vraag een vrijblijvende offerte aan via onze online offertepagina. Klik hier.

 

steentapijt

 

Onderhoud steentapijt

Het onderhoud en reinigen van deze naadloze vloer hangt af van de gekozen afwerking. Beide mogelijkheden vergen een minimum aan onderhoud:

Onderhoud van steentapijt met open structuur
Het beste kun je de vloer regelmatig stofzuigen (met borstel). Nat dweilen met veel water kun je beter niet doen, want het vuile water dringt in de vloer door en de vloer wordt hierdoor in feite alleen maar viezer. Reinigen met een vochtige dweil kan wel. Is er sprake van een vlek (bijvoorbeeld koffie of wijn) dan kun je dit schoonmaken met water en een borstel. Gebruik dan een waterstofzuiger om het vuile water op te zuigen. Een waterzuiger (allesstofzuiger) is bij steentapijt met open structuur sowieso handig om in je bezit te hebben.

Onderhoud van steentapijt met gesloten structuur
Stofzuigen met een borstel en wekelijks dweilen met weinig water is een goede manier om de vloer mooi te houden. Een te natte vloer kun je eventueel nadrogen met een waterstofzuiger. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor, anti-kal, etc.

 

 

Open of gesloten structuur kiezen?

Bij steentapijt met een open structuur kunnen vocht en vuildeeltjes in de poriën van de vloer verdwijnen. Zo is de vervuiling weliswaar minder zichtbaar maar gaat het zich na verloop van tijd toch ophopen in de poriën van de vloer. Vloeren met een open structuur kun je daarom het beste toepassen in droge ruimtes waar de kans op grove vervuiling niet zo groot is. Steentapijt met gesloten structuur is beter geschikt voor wc’s, keukens, badkamers en op andere plekken waar de kans op vervuiling groter is. Dit type vloer is namelijk een stuk makkelijker te reinigen. De prijs per vierkante meter is zo’n 5 euro duurder bij gesloten structuur.

 

 

Wat met vochtige ruimtes zoals de badkamer?

Steentapijt met een gesloten structuur kan ook toegepast worden in vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Om ervoor te zorgen dat er geen water in het steentapijt kan indringen, is het wel nodig dat de vloer afgesloten wordt met een speciale sealer. Steentapijt kan indien gewenst ook tegen de wand van een inloopdouche aangebracht worden. Een strakke naadloze afwerking tussen vloer en wand is op deze manier mogelijk.

 

Steentapijt badkamer

 

Conclusie: Alle voordelen en nadelen op een rijtje met voorbeelden

Zoals je al gelezen zal hebben heeft een naadloze vloer met kiezels heel wat te bieden. We sommen alle voordelen en nadelen nog even op in dit handige overzicht:

+ Kan gecombineerd worden met vloerverwarming
+ Slijtvast en slipvast
+ Geluidsabsorberend
+ Voelt niet koud aan de voeten

+ Onderhoudsvriendelijk (bij een gesloten structuur)
+ Scherpe prijs per vierkante meter
+ Toepasbaar is vochtige ruimtes (gesloten structuur)

 

– Kan ruw aanvoelen aan de voeten (open structuur)
– Met een open structuur worden vocht en vuil in de open ruimtes opgenomen.
– Steentapijt met een open structuur is vrij ruw. Kleine kinderen zouden zich hieraan kunnen bezeren.
– Steentapijt dat niet behandeld wordt met een speciale UV coating kan onder invloed van direct zonlicht na enige tijd (acht tot tien jaar) gaan verkleuren. Dit gebeurt voornamelijk bij licht gekleurde vloeren van steentapijt.

 

Steentapijt keien

 

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele gietvloer experten